Dyshime të forta se spitalet në Serbi kanë shitur foshnja në Kosovë

Vjedhja e foshnjave nga lagjet serbe është një nga çështjet më të mëdha në Serbi, shkruan sot portali serb B92 duke cituar agjencinë ruse të lajmeve Sputnik, e cila në shkrimin e saj të sotëm ka paraqitur një person nga Serbia i cili ka gjetur vëllain e tij në Kosovë, në të njëjtën kohë i raportuar si i vdekur në serbi.

Ky portal kujton se ka raste të shumta të cilat vërtetojnë se fëmijët që janë në lindje i shpallin të vdekur për tu shitur më pas, transmeton Indeksonline.

Nga viti 1954 deri sot shumë familje pretendojnë se janë viktima të shitjes së organizuar të fëmijëve. Kjo histori tek tani në ditët e sotme mund të fillojë një hetim në Beograd.
Është Ivan Miljkoviç i cili ka kërkuar për vite të tëra një vëlla binjak, për të cilin, pak ditë pas lindjes së tij, mjekët pretendonin se ai ishte i vdekur.

Pas viteve të gjata të kërkimit e gjetën atë në një familje shqiptare në Kosovë, shkruan Sputnik.

Kërkimi i tij për drejtësi zgjati 15 vjet, dhe pas hetimeve intensive, e cila zgjati një vit e gjysmë më parë, ai zbuloi se vëllai i tij živ.Miljković është gjallë.

“Ne jemi, përndryshe, i lindur 7 maj 1979 në maternitetin në Svilajnac. Ne ishim binjake të shëndetshëm dhe të vërtetë identike, me peshë të njëjtë dhe vëllimit të kokës. Nuk ka pasur indikacione se diçka e çuditshme po ndodhte”.

“Atë mëngjes, pasi ne ishim lindur pas mesnate, pa dije dhe pa nënën e tyre, gjyshja Mira Petkovic na ka transferuar në Neonatologjisë me udhëzime, sepse dokumentet arkivore referimi nuk ekziston”.

“Kur të nesërmen, babai erdhi në maternitet, ata i thanë atij se fëmija ka vdekur, sepse ishte në gjendje kritike. Kur ai kërkoi për të marrë trupin e fëmijës ata nuk ia kishin dhënë sepse duhej pritur për procedurat e spitalit, dhe se dokumentacioni duhej marrë më pas. Megjithatë, deri në vitin 2003, ne nuk morëm asnjë letër nga spitali”, thotë Miljkoviç për Sputnik.

Pas gjetjes së binjakut të tij ai ka thënë se ka kërkuar analizën e ADN-së për të vërtetuar.

“Hulumtimet na quan në vendin ku ai u rrit dhe jetoi, dhe se ai tani jeton në një familje katolike shqiptare , e cila në të njëjtën mënyrë bleu edhe dy fëmijë nga repartet e maternitetit serb”, thotë Miljkoviç, përfundon shkrimi i Sputnik.

Share With:
Translate »
638 Views