Dyshon se je shtatzënë? Ja disa shenja që e konfirmojnë

Lajmi më i gëzuar dhe më emocionues që mund të merrni ndonjëherë është se jeni shtatzënë.

Kohë më parë, konfirmimi i një shtatzënie nuk ishte aq i thjeshtë, sa në ditët e sotme. Ose duhet të hamendësonit datën e periodës së fundit, ose të shkonit tek mjeku për një test të urinës për shtatzëni.

Edhe pse veza fertilizohet menjëherë pas mardhënies (nëse praktikohet në kohën e ovulimit), trupi e kupton këtë pas një javë ose më pak.

Për këtë arsye, deri atëherë asnjë test shtatzënie nuk mund të dalë pozitiv.

Më poshtë janë disa shenja që mund të tregojnë se jeni shtatzënë.

Lodhja
Kjo është një nga shenjat e para të shtatzënisë. Mund të ndjeni lodhje të madhe dhe ju vjen shumë gjumë, veçanërisht mëngjeseve.

Ndryshime në gjoks
Shumë femra provojnë ndjeshmëri të madhe në zonën e gjoksit. Mund t’u dhembin dhe janë të ndjeshëm kur i prekin. Gjithashtu, mund të fillojnë të rriten në masë.

Njolla gjaku
Edhe pasi jeni konceptuar, mund të keni perioda më pak se zakonisht. Por në fakt janë njolla. Ndodh kur embrioni është futur në mitër.

Ndjeshmëri e lartë nuhatje
Do të filloni të nuhasni më mirë. Edhe aromat më të lehta mund t’ju duken shumë të forta. Kjo mund të ndodhë, më së shumti, me erërat e ushqimeve.

Urinim i shpeshtë
Do të filloni të urinoni më shpesh, se zakonisht. Gjithashtu, sasia e urinës do të rritet.

Lëvizje në zorrë
Shtatzania ndonjëherë shkakton kapsllëk ose diare.

Keni humbur periodën e fundit
Mungesa e periodës është shenja e parë konkrete e shtatzanisë. Shumë teste shtatzënie tregojnë positive, vetëm pas ditës që prisnit t’ju vinin periodat.

Ndjeheni keq në mëngjes
Kjo nuk është shumë e shpeshtë, pasi kjo simptomë fillon zakonisht javën e gjashtë. Por, disa femra mund ta provojnë ndjesinë e të vjellit dhe marrje mendsh, që në javën e tretë ose të katërt të shtatzanisë.

Neps
Mund të keni neps për disa ushqime. Nga ana tjetër, disa ushqime mund t’i urreni sa t’i shikoni. Vezët, qumështi dhe shpendët janë ushqimet që zakonisht femrat shtatzënë i urrejnë.

Hundë të zëna
Kjo është simptomë që zakonisht zgjat gjatë gjithë shtatzanisë. Zona e hundës dhe sinuseve është e bllokuar gjatë tërë kohës. Por zakonisht nuk ka mbledhje mukoze.

Dhimbje koke
Për shkak të lodhjes dhe problemeve të tjera të mëngjesit, dhimbjet e kokës janë të shpeshta tek femrat shtatzënë. Mund të jenë të lehta ose të forta.

Enjtje
Mund të provoni ënjtje tek duart dhe këmbët. Kaviljet dhe kyçet mund të ënjten, gjithashtu, për shkakt të rritjes së tensionit.

Gazra
Ky është një problem i shpeshtë që ndikon femrat gjatë shtatzanisë. Zorrët prodhojnë më tepër gaz se zakonisht. Kjo mund të jetë e parehatshme – por mundohuni t’i lëshoni gazrat nga trupi.

Lëvizje humori
Rritja në qarkullimin e hormoneve mund të bëjë “kërdinë” me nervat dhe gjendjen tuaj shpirtërore. Do të përjetoni lëvizje të shumta humori. Femrat shtatzëna mund të kalojnë nga të lumtura në të mërzitura për pak minuta.

Share With:
Translate »
2958 Views