E pazakontë, 14 anëtarët e familjes kanë gjashtë gishta

Familja me 14 anëtarë, të cilët kanë lindur me gjashtë gishta në duar e këmbë kanë mirëpritur foshnjen e prekur nga e njëjta sindromë gjenetike.

Rasti i pazakontë i familjes Da Silva nga Brazili i ka ndihmuar në shumë raste. “Kjo është një shenjë që asnjë familje tjetër nuk e ka,” – tha Alessandro, babai i foshnjes.

Alessandro ka gjashtë gishtërinj, ndërsa bashkëshortja e tij Katie vetëm pesë, që do të thotë se ekzistonin vetëm 50 përqind të shanceve që djali i tyre, Vinicius të kishte gjashtë gishtërinj.

Sindroma gjenetike që i bën njerëzit të lindin me më shumë se pesë gishta quhet Poludactyly dhe ndodh një në 1 mijë lindje.

Një mjeke ka treguar se ekzistojnë disa mutacione që sjellin këtë sindromë, e cila tregon një mosfunksionim të rregullt të gjeneve.

Share With:
Translate »
774 Views