E përqafoni shpesh gjyshen? Nuk mund ta imagjinoni sa dhe si ndikon kjo në shëndetin e saj

Shoqëria me gjyshen tonë është më e mira! Historitë e tyre të shkëlqyera dhe recetat sekrete e bëjnë kompaninë e saj unike. Përveç kësaj, sipas një studimi të ri, shoqëria e gjyshes sonë (apo ndonjë prej të afërmve tanë të moshuar) i ndihmon ata të jetojnë më gjatë!

Një studim i kryer nga Universiteti i Kalifornisë, San Francisko, thotë se shoqëria e duhur mund të ndihmojë në zgjerimin dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së të moshuarve.

Studimi u krye në një grup prej 1600 të rriturish me një moshë mesatare 71 vjeç. Nëpërmjet studimit, u zbulua se të rriturit që ishin beqarë kishin shkallë më të lartë të vdekshmërisë sesa ata që kishin shoqërues. Ndërsa izolimi dhe vetmia mund të jenë një situatë e keqe për të gjithë ne, studimi zbuloi se ajo ndikon tek ne edhe më shumë ndërsa rritemi.

Sa më i vjetër të jetë njeriu, aq më shumë ka nevojë për shoqëri.

Ndërsa njerëzit shpesh kanë një pikëpamje negative për shtëpitë e të moshuarve, në këtë rast, megjithatë, është mjaft e dobishme për të moshuarit. Është e rëndësishme që të moshuarit të kenë një vend që inkurajon miqësitë mes tyre. Rrethi shoqëror i njeriut, me kalimin e moshës, në mënyrë të pashmangshme bëhet gjithnjë e më i vogël. Kjo është arsyeja pse miqësitë midis të moshuarve kanë më shumë gjasa të zhvillohen në shtëpitë e të moshuarve.

Thjesht mendoni se do të shkoni përsëri në shkollë! Është mjedisi i përsosur për të bërë miq.

Megjithatë, të qenit me një të moshuar nuk është vetëm e mirë për ta.

“Ju sjell më shumë përvojë në miqësinë tuaj kur jeni më të vjetër,” thotë Rosemary Bliezner, një profesore e zhvillimit njerëzor në Virginia Tech. “Ti e di se për çfarë ia vlen të luftosh dhe për çfarë jo.”

Kështu që herën tjetër që dëshironi të dilni për një vakt ose thjesht të bëni një bisedë, telefononi një të afërm të moshuar. Ai do të përmirësojë jetën tuaj dhe ju të tijën! /

Share With:
Translate »
23 Views