E quajtën “përbindësh” për shkak të syve, historia prekëse e 8-vjeçarit

Abushe jeton në jug të Etiopisë. Djaloshi 8-vjeçar ka mahnitur botën me sytë e tij të veçantë.

Në fshatin e tij , atë e cilësonin si “përbindëshi” pasi askush nuk kishte parë sy të tillë më parë.

Djaloshi vuan nga sindroma “Waardenburg” dhe një nga karakteristikat e kësaj sindrome është hapësira anormale mes syve dhe shpesh ka një pigment special në irisin e syrit.

Një fenomen i tillë është i rrallë dhe prek zakonisht fëmijët më ngjyrë.

Problemi me Abushe është se kjo sindromë i shkakton herë pas here edhe humbje të dëgjimit.

Share With:
Translate »
845 Views