E quajtën “përbindësh” për shkak të syve! Ja e vërteta e 8-vjeçarit

Abushe është një fëmijë 8-vjeçar nga Etiopia. Këtu s’ka asgjë të veçantë, por nëse i shikoni sytë e tij të shndritshëm është e pamundur që të mos ju ngelë në mendje. Ngjyra e tij ngjan sikur të ishin sy plastik, madje në fshatin e tij për njëfarë kohe e kanë quajtur “përbindësh”. Megjithatë Abushe vuan një sindrome “Waardenburg” dhe një nga karakteristikat e kësaj sindrome është hapësira anormale mes syve dhe shpesh ka një pigment special në irisin e syrit. Ky fenomen është i rrallë dhe zakonisht i prek fëmijët me lëkurë të zezë siç janë në Etiopi. Abushe jeton në fshatin Jinka të Etiopisë Jugore dhe çrregullimi i tij gjenetik i ka shkaktuar edhe shurdhim të herëpashershëm në masa të ndryshme.

Share With:
Translate »
814 Views