Gabim i pafalshëm i mjekëve: ngatërrojnë binjakun që duhet të shpëtonin, u japin fund jetës së dy bebeve

Një nënë në Birmingem, Britani, ka marrë një lajm të kob shëm pas përpjekjeve për të sjellë në jetë dy binjakë, njërit prej të cilëve mjekët i morën jetën gabimisht!

Ngjarja fatale ndodhi pas ndërhyrjes së mjekëve për të shpëtuar binjakun e shëndoshë, pasi njëri prej tyre nuk ishte zhvilluar mjaftueshëm dhe pengonte lindjen e tjetrit. Përveç kësaj, rreziku që të lindnin të vde kur ishte tejet i lartë.

 

Duke pasur parasysh rreziqet, u mor vendimi që t’i jepej fund jetës së fëmijës së sëmurë për të shpëtuar të paktën tjetrin, por nuk ndodhi kështu. Kirurgët bënë një gabim trashanik dhe ngatërruan foshnjen, duke i vra rë të dy fëmijët…

Share With:
Translate »
33 Views