Gjyshja diplomohet në moshën 85-vjeçare

Pas braktisjes së shkollës dekada më parë, Xhihad Bhattu, një gjyshe 85-vjeçare palestineze, ka arritur të marrë diplomën e saj ‘bachelor’ në studimet fetare.

Bhattu lindi në vitin 1936 në qytetin Nablus të Bregut Perëndimor mes një kryengritjeje palestineze që kërkonte dhënien fund të migrimit hebre në Palestinë.

Ajo u emërua Xhihad nga familja e saj, një emër arab që do të thotë “luftë ose luftë kundër armikut”.

Për tu marrë shembull/ Gjyshja diplomohet në moshën

Xhihadi ndoqi shkollën në qytetin e saj të lindjes Mujaydil pranë qytetit Nazaret, deri në vitin 1948 kur palestinezët përjetuan dëbime masive nga shtëpitë dhe qytetet e tyre nën sulmet e bandave hebraike.

Në të njëjtin vit nëna e saj u sëmurë, duke e detyruar të renë  të linte shkollën.

Në 1954, Xhihadi u martua dhe lindi pesë fëmijë. Sidoqoftë, pasioni i saj për të studiuar dhe mësuar nuk u zbeh kurrë.

Për tu marrë shembull/ Gjyshja diplomohet në moshën

Ajo arriti të marrë disa kurse gjuhësore në arabisht, anglisht dhe hebraisht, si dhe kurse në matematikë. Në moshën 81 -vjeçare, gruaja palestineze ishte ende plot entuziazëm për të studiuar. Ajo vendosi të regjistrohet në një kolegj për të fituar një diplomë universitare dhe të veshë një mantel diplomimi.

Bhutto tha se nuk është kurrë vonë për të marrë një diplomë ndërsa ajo u detyrua të linte shkollën dekada më parë. Ajo ka hasur vështirësi të shumta për shkak të orëve mësimore që janë zhvilluar në distancë. E moshuara festoi diplomimin, me tortë dhe fishekzjarrë.

Share With:
Translate »
26 Views