Gripi është vërdallë, shenjat që duhet të dini për fëmijët dhe të rriturit

Ka një dallim të madh në mes të ftohjes dhe gripit – njëra është një bezdisje gjatë dimrit përderisa tjetra mund të ju lërë të shtrirë për disa ditë. Përderisa ftohja zhvillohet gradualisht, simptomat e gripit shfaqen menjëherë pak ditë pasi që jeni infektuar. Zakonisht do të ndjeheni keq nga dita kur jeni infektuar, gjendje kjo që mund të zgjasë deri në shtatë ditë. Disa nga simptomat më të shpeshta përfshijnë dhimbje të mëdha të nyjeve e muskujve, dhimbje rreth syve, lodhje dhe lëkurë të nxehte e të skuqur. Këto simptoma gjithashtu mund të shoqërohen me ato të një ftohje, siç janë dhimbje koke, kollitje e skuqje të hundës. Tek fëmijët gripi mund të shoqërohet edhe me barkqitje dhe të vjella, gjë që nuk ndodhë tek personat e moshës madhore. Për ta tejkaluar gripin zakonisht ju duhen disa ditë pushim, të pini shumë lëngje, si dhe të evitoni kontaktin me persona të tjerë që zakonisht është edhe burimi i gripit.

Share With:
Translate »
768 Views