Historia e pabesueshme/ Djali shndërrohet në vajzë, ndërsa e ëma në burrë

Ai filloi ta ndërrojë gjininë, dhe befas edhe nëna e tij e kishte kuptuar se edhe ajo mund të jetë mashkull.

Corey Maison 16 vjeç, prej moshës 11 vjeçare e ka ditur se dëshiron të bëhet vajzë, por frikohej se si do të reagojnë prindërit e tij.  Ai nuk e ka pasur as idenë se edhe nëna e tij, Erica, dëshiron edhe vet ta ndryshojë gjininë.

Katër vite më vonë, nëna dhe i biri bëhen babai dhe vajza. 

Erica e cila tani është Eric, mblodhi guximin dhe u përballë me dëshirën shumëvjeçare që të shndërrohet nga femra në mashkull, edhe atë pasi që e pa djalin e vet i cili dalëngadalë po shndërrohej në vajzë të re, ashtu si është ndier gjithnjë.

Ashtu si Corney i cili ishte frikuar nga reagimi i parë i familjes, edhe Erica ishte frikuar se çfarë do të thonë bashkëshorti dhe fëmijët e saj. Pas disa viteve të bisedave të mundimshme, terapisë me testosteron dhe mastektomi të dyfishtë, tani, si Eric, ndihet shumë më mirë se ndonjëherë, ndërsa familja e ka pranuar në mënyrë shumë të hapur situatën e re.

Eric dhe Corey kanë marrë pjesë në janar në një prej serive të dokumentarit të National Geographic me titull “Revolucioni i lindjes: Udhëtimi me Katie Couric”, në të cilin gazetarja Couric udhëton nëpër Amerikë dhe bisedon me shkencëtarë eminentë, kirurgë dhe ekspertë për të marrë përgjigje për çështje të identitetin të lindjes

Share With:
Translate »
720 Views