Jetimi afrikan Mutsu rrëmben vëmendjen në dasmën mbretërore

Jetimi afrikan me të cilin princi Harry u lidh 14 vje më parë, është në qendër të vëmendjes në kështjellën Windsor për dasmën mbretërore.

Jetimi nga Lesotho ishte një nga të ftuarit e parë që uroi të sapomartuarit.

Ai ishte një nga përfaqësuesit e shoqatës Sentebale të bamirësisë, themeluar nga princi.

18 vjeçari u njoh me Harryn në Afrikë 14  vjet më parë dhe miqtë i ruajtën lidhjet.

Përfaqësuesit e bamirësisë festuan në brendësi të Kështjellës Windsor.

Mutsu Potsane u njoh me Dukën e sapo emëruar të Sussex-it kur ai ishte katër vjeç, gjatë qëndrimit të princit në Afrikën e Jugut.

Ata menjëherë u bënë miq të ngushtë dhe i ruajtën lidhjet përgjatë viteve, me rikthimin e Harryt në vendin e tij, ai vazhdoi punën për bamirësinë.

Mutsu, emri i parë i të cilit është Relebohile, ishte mes 10 përfaqësuesve të shoqatës së bamirësisë Sentebale.

Ai është bashkëthemelues i shoqatës Sentebale, (do të thotë “Mos më harro”) me princin e  Lesotho-s, Seeiso, në 2006n për të dhënë mbështetje për qindra fëmijë dhe të rinj të infektuar nga Hiv/Aids në vendin e mbyllur të Afrikës.

Princi Seeiso, 52vjeç, i cili ishte pjesmarrës në dasëm me gruan e tij, princeshën Mabereng tha: “I riu Harry, i cili fillimisht erdhi në Lesotho në 2004n është tani një burrë i rritur , i cili po martohet.”

‘Kam ardhur këtu me gjithë urimet e Lesothos, nuk jam  vetëm unë këtu, por përfaqësoj të gjithë kombin, i cili është shumë i lumtur për këtë event”

Share With:
Translate »
765 Views