Kapsllëku te bebet që ushqehen me gji, përmes këtyre hapave lehtësoni gjendjen e bebit tuaj

Është e zakonshme që prindërit të shqetësohen për jashtëqitjen e bebës së tyre. Ata mund të shqetësohen për ngjyrën, konsistencën dhe shpeshtësinë e tyre.

Një ulje në shpeshtësinë të jashtëqitjes tek fëmijët dhe të rriturit shpesh ndikon kapsllëku shkruan Bellybelly.au.

Pas ditëve të para, shumica e bebeve që ushqehen me gji ekskluzivisht kanë të paktën 3 jashtëqitje çdo 24 orë (të paktën për 6 javët e para) transmeton Gazeta Shneta.

Ky është një tregues që një fëmijë po merr mjaftueshëm qumësht gjiri. Disa bebe që ushqehen me gji janë të priur të kenë më shumë se 3 herë në ditë jashtëqitje.

Në anën tjetër, kemi oligosakaridet që janë komponenti i tretë më i bollshëm si përbërës i qumështit të njeriut.

Shërbejnë si një faktor i rëndësishëm anti-infektiv dhe probiotikë dhe një formë e fibrës së patretshme.

Qumështi i gjirit ka shumë oligosakaride, që do të thotë se bakteret në zorrën e fëmijës që ushqehen me gji rriten në numër dhe thithin ujë. Rezultati: Bebet kryejnë jashtëqitje të rregullta.

Pasi të inkuadroni ushqime të ngurta tek fëmija juaj që ushqehet dhe me gji, do të ketë ndryshime në jashtëqitjet e tyre.

Ata do të kenë një erë më të fortë (shpesh më të fuqishme), ngjyra të ndryshme (ngjyra e ushqimit të ngurtë) dhe qëndrueshmëri (shpesh më pak të rrallë).

Pasi të keni filluar lëndët e ngurta, është e mundur që fëmija juaj të përjetojë kapsllëk. Nëse kjo ndodh, është mirë të flisni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor. Sugjerimi mund të jetë lehtësimi i ushqimeve që priren të japin kapsllëk dhe të rritet frekuenca e ushqyerjes me gji. /Gazeta Shneta/

Share With:287 Views