Koha kur fëmijët duhet të përdorin pastën e dhëmbëve

Nga dalja e parë e dhëmbit të qumështit, thonë stomatologët. Pasta për dhëmbë të fëmijëve e cila përmban florid forcon zmaltin dhe pengon krijimin e kariesit.
Sapo të dalë dhëmbi i parë, fillon edhe larja e tij. Për fillim mjafton t’u pastrohen dhëmbët në mëngjes dhe në mbrëmje me furçë të posaçme dhëmbësh – gjë që njëkohësisht është edhe masazh i mirë.

Pasta për dhëmbë të fëmijëve e cila përmban flor forcon zmaltin dhe pengon krijimin e kariesit.

Nëse fëmija nuk kundërshton, menjëherë mund të përdoret furça e rëndomtë e dhëmbëve (më së voni pas daljes së dhëmbit të dytë).

Furça më e mirë është ajo që ka kokë të vogël dhe është nga plastika shumë e butë.

Kur t’i dalin të gjithë dhëmbët e qumështit, më së miri është që t’u pastrohen me furçë me fije të gjata, me kokë të ngushtë dhe me dorezë pak më të trashë, që është e përshtatshme për përdorim – me të fëmija mund të fillojë të mësohet për t’i larë dhëmbët.

Share With:
Translate »
1047 Views