Kryepeshkopi shpallet fajtor për fshehjen e abuzimeve seksuale me fëmijë

Një gjykatë australiane gjen fajtor Kryepeshkopin për fshehjen e abuzimeve seksuale të fëmijëve në vitet 1970

Philip Wilson, Kryepeshkopi i Adelaidës është katoliku më i vjetër në botë që akuzohet dhe dënohet me një vepër penale

Ai ka fshehur abuzimet e kolegut të tij në New South Wales me djemtw e kishws.

Gjatw gjykimit tw tij, ai mohoi tw kishte dijeni për abuzimin e disa viktimave.

Gjatë gjykimit të tij, Kryepeshkopi mohoi akuzat dhe tha se është i zhgënjyer nga vendimi i gjykatës

Në një deklaratë të lëshuar nga kisha, Philip Wilson tha se do të merrte parasysh mundësitë e tij ligjore për të ankimuar vendimin

Muajin e shkuar, Wilson ka deklaruar se nuk kishte dijeni për veprimet e priftit James Fletcher

James Fletcher u dënua më vonë për 9 akuza për abuzim seksual të fëmijëve në vitin 2004 dhe vdiq në burg në vitin 2006

Masa për Philip Wilson do të vendoset në qershor, ai përballet me një dënim maksimal prej dy vitesh

Share With:
Translate »
610 Views