Kujdes me bizhuteritë gjatë shtatzanisë!

Ndryshimet hormonale gjatë shtatëzanisë mund të ndikojnë në mënyrën se si trupi reagon ndaj metaleve të caktuara, duke përfshirë bizhuteritë. Reaksioni i lëkurës ndaj metaleve nuk është shqetësimi i vetëm gjatë shtatzënisë. Ndërsa lëngu ruhet në trup, gishtat mund të rriten. Unaza mund të mos përshtaten në gisht duke shkaktuar shtrydhje të gishtave, gjë që është shqetësuese dhe irrituese për lëkurën. Në mënyrë tipike, ënjtja bëhet problem në tremujorin e tretë, por ky nuk është një rregull i palëkundur për çdo shtatzëni. Nëse një grua shtatzënë vendos bizhuteri gjatë shtatzënisë dhe nëse nevojitet një seksion cezarian ose një formë tjetër e ndërhyrjes mjekësore gjatë shtatëzanisë ose lindjes, të gjitha bizhuteritë duhet të hiqen. Kjo përfshin vathët dhe unazat tradicionale, e deri tek vathët e ndryshëm.

 

 

Share With:
Translate »
755 Views