Kur fëmija thith gishtin, po mudohet t’ju thotë diçka

Është e pamundur që të njohësh një fëmijë të vogël që nuk thih gishtin e madh të dorës. Shumë prej prindërve e konsiderojnë atë si një “ves” dhe përpiqen në të gjitha mënyrat që fëmija e tyre të mos ta përsërisë më.

Por, çfarë duhet të dini ju prindër në raste të tilla. Ajo çfarë duhet të keni parasysh është se një fëmijë, asnjë veprim nuk e bën pa asnjë arsye. Që do të thotë se në rast se fëmija juaj fillon të thithë gishtin, atëherë ai po kërkon diçka: ndoshta është i uritur, ndoshta kërkon vëmendjen tuaj…

Prandaj, prindër mos u përpiqni menjëherë që të bindni fëmiëjn tuaj se është diçka e keqe thithja e gishtit, por më parë përpiquni të mësoni se çfarë ai po ju thotë nëpërmjet këtij veprimi.

Share With:
Translate »
821 Views