Ky elefant i vogël po mahnit botën me sjelljen e tij

Një ngjarje shumë e rrallë ka ndodhur në Parkun Kombëtar të Jugut Luangwa .
Fshatarët u alarmuan nga thirrjet dhe të qarat drejt nënës të një elefanti të vogël dhe thirrën punëtorët e shpëtimit në vendngjarje.

Veterinerët arritën të nesërmen dhe i gjetën të dyja kafshët shumë të shqetësuara, duke luftuar për të dalë nga një gropë tërë natën.
Ata u detyruan të ndalonin nënën në ankth me anë të qetësuesve, për të ndihmuar në mënyrë të sigurt fëmijën.

Ndërkohë elefanti i vogël pasi u shpëtua nga gropa vrapoi menjëherë drejt të emës. Pasi pa që e ëma nuk po çohej ai u ngjit pas veshit të saj dhe dukej sikur e thërriste të ngrihej.

Rachel McRobb, CEO dhe bashkëpunëtori i CSL tha: ‘Sapo ta nxirrnim nga gropa, ne do t’a dërgonim menjëherë pranë nënës”.
Teksa veterinerët po bënin gati medikamentet për ta rikthyer nënën në jetë, këlyshi qëndronte pranë nënës.

Rachel shtoi: “Ne e rikthyem nënën me antidotin dhe sapo u ngrit ajo ushqeu menjëherë fëmijën.Bebja duhet të ketë qenë vërtet e uritur pasi kaloi gjithë natën në gropë.

Të gjithë u mrekulluan nga përfundimi i historisë.

Share With:
Translate »
546 Views