Ky është momenti kur foshnja shkëputet nga mitra, video që po thyen rrjetin

Në fillim të gjithë procesit të lindjes, qafa e mitrës fillon të zbutet kështu që mund të hapet. Kjo quhet faza latente, dhe ju mund të ndjeni kontraktime të parregullta. Mund të duhen shumë orë, madje edhe ditë, para se të lindni foshnjën tuaj.

Kur kreu i fëmijës suaj është pothuajse gati për të dalë, mamia juaj do t’ju kërkojë të ndaloni shtyrjen dhe të bëni disa frymëmarrje të shkurtëra.

Kjo është kështu në mënyrë që kreu mund të lindë ngadalë dhe butësisht, duke i dhënë lëkurën dhe muskujt e zonës ndërmjet vaginës dhe anusit shtrirjen e nevojshme.

Për më shumë shikoni videon se si foshnja shkëputet nga mitra: 

Ndonjëherë mamia ose mjeku juaj do të sugjerojnë një episiotomikë për të shmangur lotët vaginalë  ose për të shpejtuar shpërndarjen. Ky është një prerje e vogël e bërë në perineum.

Juve do t’iu japin një injeksion anestetik lokal për të mpirë zonën. Pasi fëmija juaj të lindë, prerja do të fillojë të ngjitet më lartë.

Sapo të lindë foshnja, pjesa më e madhe e punës së vështirë mbaron. Pjesa tjetër e trupit zakonisht lind gjatë një ose dy kontraktimeve të ardhshme. Ju zakonisht do të jeni në gjendje ta mbani fëmijën menjëherë dhe të shijoni kontaktin  të lëkurës në lëkurë. Po kështu ju menjëherë mund të ushqeni foshnjën tuaj me gji.

Share With:
Translate »
749 Views