Tremujori i parë i shtatzanisë: Takimi i parë me mjekun tuaj

Sapo të zbuloni se jeni shtatzënë,  menjëherë aranzhoni një takim me mjekun tuaj. Koha e takimit tuaj të parë zyrtar para lindjes, që quhet emërimi i rezervimit, varet nga vendi ku jetoni.

Ju duhet të keni takimin tuaj të rezervimit deri kur t’i mbushni 10 javë të shtatzënisë, por mund të ndodhë në çdo kohë midis tetë javë dhe 12 javëve.

Takimi juaj i prenotimit mund të zgjasë deri në dy orë dhe mund të ndodhë në shtëpinë tuaj, në spital ose klinikë. Gjatë emërimit, mamia juaj do të:

 

Pyet për historinë tuaj mjekësore, duke përfshirë çdo shtatzëni të mëparshme dhe stilin e jetës tuaj; Ju jep informata se si të kujdeseni për veten gjatë shtatzënisë, të tilla si: si të hani shëndetshëm dhe të ushtroni në mënyrë të sigurtë.

Matni presionin e gjakut; Mat lartësinë tuaj dhe do të kërkojë që të peshoni veten. Mamia juaj do të përdorë këto matje për të llogaritur indeksin tuaj të masës së trupit; Bisedoni për testet e shqyrtimit antenatal.

Share With:
Translate »
916 Views