Lind foshnja me lëkurë “plastike”

Një çift indian nxituan në tre spitale në gjashtë orë pas lindjes së djalit të tyre të parë me një gjendje të rrallë që e bën lëkurën e tij të duket si plastikë.

Djali i porsalindur u dërgua në një spital 100 kilometra larg fshatit të tyre në veri të Indisë kur mjekët e kuptuan se kishte nevojë për kujdes urgjent mjekësor.

Foshnja vuan nga ichthyosis Lamellar, që do të thotë se ka lëkurë të ngjeshur dhe të lëmuar sikur të ishte prej plastike.

Prindërit Anita Devi, 23 vjeç, dhe Alakhram Yadav, 25, e dërguan fëmijën e tyre tek një mjek vetëm pak orë pasi e dërguan në shtëpi kur e kuptuan se lëkura e tij dukej e çrregullt dhe po përpiqej të merrte frymë.

Ata u dërguan në një spital privat në Lucknow, rreth 300 milje në juglindje të Nju Delhi, ku mjekët e trajtuan fëmijën falas.

Një ekspert tha se gjendja e lëkurës është ‘jashtëzakonisht e rrallë’ dhe foshnja është vënë në mbështetje të jetës, por prindërit e tij kanë thënë se ai ka një shans të mirë për mbijetesë.

Share With:
Translate »
647 Views