Lindi pa hundë dhe mbijetoi, ja si duket 4 vite më vonë!

Të kesh një fëmijë me një sëmundje të tillë është me të vërtetë zemërthyese për çdo prind.

Mbijetesa e tyre në botë varet vetëm nga dashuria dhe pranimi i njerëzve të tjerë, veçanërisht prindërve të tyre.

Çfarë do të bënit nëse pasardhësit tuaj lindin me një deformim, veçanërisht pa hundë?

Arhinia kongenitale është një gjendje e rrallë ku një fëmijë lind pa një hundë dhe pjesë të sistemit të nuhatjes. Ky kusht është jashtëzakonisht i rrallë, sa që ka vetëm mundësi të ndodhë me një në 197 milionë njerëz, me më pak se 50 raste të regjistruara në të gjithë botën.

Historia e Tessa Evans

Tessa Evans lindi më 14 shkurt 2013, në County Derry, Irlandë. Gjendja e saj u zbulua gjatë skanimit 20-javor, i cili tregoi një profil të fytyrës anormalisht të sheshtë. Prindërve iu tha që duhet të jenë të fortë pasi iu duhettë marrin një vendim të vështirë.

Ditën e lindjes mamaja e përkufizon si një lindje jashtëzakonisht traumatike dhe tha: “E putha ballin e saj dhe i thashë se e doja pavarsisht të gjithave”.

Tessa rritet si një fëmijë i moshës së saj, luan dhe kërcen.

Share With:
Translate »
724 Views