Llojet e çajrave që mund t’i konsumoni gjatë shtatzënisë suaj
Çaji është një nga pijet më të njohura dhe të preferuarat, e sidomos gjatë periudhës së shtatzënisë.
Çaji gjatë shtatzënisë konsiderohet të jetë si një ilaç natyral për simptomat e ndërlidhura të shtatzënisë shkruan Healthline, transmeton Gazeta Shneta.
Shumë lloje të çajrave janë të sigurt për t’u konsumuar, mirëpo gratë shtatzëna shpesh zvogëlojnë sasinë e konsumimit të tyre.
Ekspertët sugjerojnë që marrja ditore e kafeinës duhet të jetë nën 300 mg.
Disa nga çajrat që rekomandohen të konsumohen janë:
–Mente: ndihmon në lehtësimin e gazrave, të vjellave, dhimbjeve të stomakut
–Xhenxhefili: ndihmon në lehtësimin e të vjellave
–Gjethe mente: në përgjithësi konsiderohet të jetë i sigurt mirëpo, ekspertët rekomandojnë shmangjen e këtij çaji në 12 javët e para të shtatzënisë pasi nxitë kontraktimet e mitrës.