Llojet e çajrave që mund t’i konsumoni gjatë shtatzënisë suaj

Çaji është një nga pijet më të njohura dhe të preferuarat, e sidomos gjatë periudhës së shtatzënisë.

Çaji gjatë shtatzënisë konsiderohet të jetë si një ilaç natyral për simptomat e ndërlidhura të shtatzënisë shkruan Healthline, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë lloje të çajrave janë të sigurt për t’u konsumuar, mirëpo gratë shtatzëna shpesh zvogëlojnë sasinë e konsumimit të tyre.

Ekspertët sugjerojnë që marrja ditore e kafeinës duhet të jetë nën 300 mg.

Disa nga çajrat që rekomandohen të konsumohen janë:

Mente: ndihmon në lehtësimin e gazrave, të vjellave, dhimbjeve të stomakut

Xhenxhefili: ndihmon në lehtësimin e të vjellave

Gjethe mente: në përgjithësi konsiderohet të jetë i sigurt mirëpo, ekspertët rekomandojnë shmangjen e këtij çaji në 12 javët e para të shtatzënisë pasi nxitë kontraktimet e mitrës.

Share With:
Translate »
31 Views