Marrdhëniet seksuale pas lindjes, disa fakte për femrat

Marrdhëniet seksuale janë gjëja e fundit që mendon një femër pasi ka sjellë në jetë një fëmijë. Një në dhjetë gra presin gjatë muaj ose edhe më shumë përpara se të kryejnë marrdhënie seksuale me partnerin.

Lodhja, dhimbja, vetëkontrolli mbi trupin e tyre janë disa nga arsyet se pse femrat nuk duan të kryejnë marrdhënie seksuale.  Megjithatë një pjesë e femrave fillojnë marrdhëniet suksuale dy deri në tre javë pas lindjes, dhe kjo kategori femrash rrezikojnë të ngelen sërisht shtatzënë shumë më shpejt.

 

Një në pesë meshkuj nuk kërkojnë marrdhënie deri në tre muaj pas lindjes së partneres, për shkak të shqetësimeve që ato kanë. Megjithatë gjinekologët thonë se nuk ka një afat se kur është koha e duhur për të rifilluar marrdhëniet seksuale pas lindjes së një fëmije, thjesht kur ta ndjeni…

Share With:
Translate »
1215 Views