“Më thërrisni Maks”/ Libra për transgjinorë në kopshtet e fëmijëve? Nëna bën denoncimin (VIDEO)

SHBA është përfshirë nga një debat i fortë, pasi një komshtet për fëmijë gjithmonë e më shumë po bëhen pjesë të kurikulës libra për transgjinorë.

Diskutim ëhstë bërë  libri “Call Me Max” (Më thirr Makas), një libër i shkruar nga një burrë transgjinor, ku tregohet historia e një fëmije që identifikohet si transgjinor.

Prindërit kanë dalë kategorisht kundër dhe nuk pranojnë që ky libër t’u shpërndahet fëmijëve të vegjël. Libri është publikuar në vitin 2019 dhe tregon historinë e një fëmije që nuk pranon gjininë me të cilën ka lindur dhe u kërkon mësuesve t’i thërrasin me emrin e një djali.

Share With:
Translate »
77 Views