Meshkuj po shqetësoheni se keni pak spermë? Duhet të shmangni rreptësisht këto 3 ushqime

Është e rëndësishme të kuptojmë që dieta jonë luan një rol vendimtar në mbajtjen nën kontroll të shëndetit tonë.

Prandaj, nëse po planifikoni të keni një fëmijë, është e rëndësishme të keni parasysh dietën dhe ushqimin tuaj. Nëse keni qenë duke luftuar për ta ngjizur, mbase është koha t’i kushtoni vëmendje asaj që jeni duke ngrënë.

Ashtu siç grave shpesh u kërkohet të konsumojnë ushqime miqësore për pjellorinë si hudhra dhe patatet e ëmbla nëse duan të mbesin shtatzënë, edhe burrave i duhet të mbajnë një dietë të caktuar. Kjo për shkak se ushqime të caktuara dihet se dëmtojnë cilësinë e spermës dhe gjithashtu mund të dëmtojnë numrin e saj.

Çfarë saktësisht është një numër i ulët i spermës?

Një njeri konsiderohet të ketë një numër të ulët të spermës nëse ka më pak se 39 milion spermë për derdhje. Një numër i ulët i spermës quhet gjithashtu oligospermia.

Alkool

Burra, kushtojini vëmendje! Konsumi i alkoolit, madje edhe në sasi të moderuar mund të ndikojë ndjeshëm në lëvizjen tuaj seksuale. Nga ana tjetër, pirja e rëndë dhe e qëndrueshme mund të dëmtojë nivelet e testosteronit dhe të ulë numrin e spermës tuaj.

Mishi i përpunuar

Mishi i përpunuar si proshuta, sallami dhe madje edhe hotdogët, jo vetëm që paraqesin një kërcënim për shëndetin e zemrës tuaj, por gjithashtu mund të çojnë në ulje të numrit të spermës dhe një shkallë më të ulët të lëvizshmërisë së spermës.

Qumësht me yndyrë të plotë dhe produkte të qumështit

Nëse jeni dikush që e do qumështin, kremin dhe djathin, mund të jetë koha për të ndryshuar zakonet tuaja të ngrënies. Bulmeti me yndyrë të plotë dihet se përmban estrogjen, pasi vjen nga kafshët. Steroidet që i jepen lopëve për të rritur prodhimin e qumështit gjithashtu mund të fajësohen për cilësinë e ulët të spermave. Nëse jeni të shqetësuar me konsumimin e qumështit tuaj me yndyrë të plotë, mund të kaloni ose në qumësht bajame ose një alternative të qumështit me pak yndyrë.

Share With:553 Views