Mickey dhe Minni, 90 vite nga shfaqja e parë

Më 15 maj 1928, në një version të parë pa zë, ishte planifikuar “Plane Crazy”, i drejtuar nga Walt Disney dhe Ub Iwerks.

Një film i shkurtër historik për animacionin, sepse për herë të parë u shfaqën personazhet e Mickey dhe Minnie.

Duke mos gjetur një shpërndarës, filmi u shpërnda më pas në versionin me zë vetëm në mars 1929, pasi kishin dalë “Steamboat Willie”, “Topolino gaucho” dhe “I due cavalieri di Minni”.

Edhe pse në fund “Steamboat Willie” i rrëmbeu titullin në lidhje me debutimin “zyrtar” të Mickey Mouse, “”Plane Crazy”, megjithatë mbeti një punë themelore.

Aq shumë saqë frymëzoi pjesën e parë të “Topolino nell’isola misteriosa”, historia e parë e animuar e Disney, i botuar në vitin 1930.

Pasi u restaurua në fillim të viteve 2000, filmi i shkurtër u përfshi në disa DVD që grumbullonin episodet më të rëndësishme të serisë “Mickey Mouse”.
miki-696x546

Share With:
Translate »
574 Views