Minerali që nënat e neglizhojnë, por që mund të mbrojë fëmijën nga autizmi

Gratë shtatzëna që marrin acid folik në ushqim ose suplimentekanë më pak gjasa që të kenë fëmijë me sëmundje mendore, ka treguar një studim i ri.

Në korrik të vitit 1998, Shtetet e Bashkuara pas një studimi të madh treguan se acidi folik mund të zvogëlonte rrezikun e spina bifidës tek fëmijët.

Që atëherë, hulumtimi ka thënë se vitamina mund të mbrojë edhe kundër çrregullimeve mendore, përfshirë autizmin dhe skizofreninë.

Tani shkencëtarët kanë analizuar skanimet e trurit të fëmijëve të lindur para dhe pas eksperimentit të studimit amerikan dhe gjetën prova të para biologjike të ndikimit të drejtpërdrejtë të acidit folik në zhvillimin e trurit të fetuseve në mitër.

Studiuesit shpresojnë se studimi do të ‘nxisë ekuilibrin’ për të marrë më shumë acid folik pëgjatë shtatzënisë së tyre.

Share With:
Translate »
644 Views