Monitorimi i fetusit në prag të lindjes është i rëndësishëm për këto arsyje

Gjatë lindjes, fëmija juaj do t’i përgjigjet kontraktimeve me ndryshime (rënie) në rrahjet e zemrës së saj/tij.

Kjo është shumë normale. Kur këto rënie që vie si pasojë e kontraktimeve largohen, kjo tregon që fëmija juaj po përballet mirë me forcën e muskujve që shtrydhin atë, dhe uljen e përkohshme të oksigjenit shkruan Bellybelly.au përcjell Gazeta Shneta.

Monitorimi fetal është termi i përdorur për të dëgjuar rrahjet e zemrës së fëmijës tuaj gjatë lindjes.

Ndërsa çdo tkurrje kur ndodh, norma e zemrës së foshnjës normalisht do të ngadalësohet, për shkak të presionit që vendoset në kordonin e kërthizës.

Pasi kontraktimi të kalojë, ofruesi juaj i kujdesit do të presë që të dëgjojë rrahjet e zemrës së fëmijës suaj në normalitet.

Nëse mbetet i ulët, ose nëse ka modele anormale në rrahjet e zemrës, ofruesi juaj i kujdesit mund të bëhet i shqetësuar që furnizimi i oksigjenit të foshnjës tuaj po rrezikohet. Ekziston një rrezik i rritur që kjo të ndodhë nëse lindja juaj nxitet me një mjekim.

Poashtu, një e treta e foshnjave lindin me një kordon rreth qafës, për shkak të lëvizjeve të tyre në barkun e nënës. Është rrallë si një shkak shqetësimi, sepse foshnjat marrin oksigjen nga kordoni dhe nuk marrin frymë përmes hundës së tyre.

Në anën tjetër, monitorimi i rrahjeve të zemrës së fëmijës tuaj mund të ndihmojë ofruesin tuaj të kujdesit të zbulojë ndryshimet që mund të tregojnë nëse ka një problem apo jo.

Një normë normale e zemrës së fetusit tregon se gjithçka është mirë dhe fëmija juaj po përballon lindjen.

Nëse zbulohen ndryshime, të tilla si rrahjet e zemrës së fëmijës suaj të mbeten të ulëta pas një kontraktimi ose modele anormale, ofruesi juaj i kujdesit do të shikojë se çfarë po e shkakton këtë.

Monitorimi i fetusit mund të identifikojë normat anormale të zemrës në fillim, kështu që veprimi mund të merret nëse fëmija juaj duhet të lindë shpejt.

Kjo mund të jetë e nevojshme për të parandaluar komplikimet që vijnë nga privimi i oksigjenit, siç janë dëmtimi i trurit, konfiskimet, paralizat cerebrale ose vdekja.

Share With:103 Views