Mungesa e gjumit dhe e vaktit të mëngjesit sjell obezitet tek fëmijët

Gjumi i çrregullt si dhe shmangia e mëngjesit janë identifikuar si dy nga shkaqet thelbësore për mbipeshën te fëmijët.

Sipas një studimi në Londër, faktorët e stilit të jetesës dhe ambienti në të cilin rritet një fëmijë kanë rol të madh tek obeziteti.

Pra studimi sfidon pikëpamjen aktuale se ritmi në rritje i obezitetit te fëmijët shkaktohet vetëm nga ushqimi i tepërt.

Share With:
Translate »
777 Views