Ngecja e foshnjës në kanalin e lindjes, ja nga çfarë duhet të keni kujdes

Kur fetusi të jetë i zhvilluar sa duhet dhe fillon procesi i lindjes, ajo kalon nëpër një seri të lëvizjeve që e ndihmojnë të kalojë nëpër kanalin e lindjes. Sidoqoftë, një fëmijë mund të bëhet “i mbërthyer” në kanalin e lindjes.

Kjo mund të ndodhë nëse foshnja nuk arrin pozitën e duhur, nëse puna pushon papritur ose nëse foshnja është shumë e madhe për t’u përshtatur përmes kanalit të lindjes.

Në këto situata, një heqës prej vakumi mund të përdoret për të ndihmuar procesin e lindjes. Në mënyrë që të kryhet nxjerrja e vakumit, një filxhan në formë të gypave futet në vaginë dhe vendoset në kokën e foshnjës.

Thithja aplikohet pastaj në kupë duke përdorur një aparat manual ose elektrik të pompës. Thithja tërheq butësisht fëmijën nga jashtë deri sa koka të dalë nga kanali i lindjes. Në këtë pikë kupa është hequr dhe lindja vazhdon normalisht.

Share With:
Translate »
886 Views