Njihuni me faktorët që shkaktojnë aritminë e zemrës së fetusit

Një aritmi është një ritëm i parregullt i zemrës së foshnjes. Mjeku juaj mund ta zbulojë këtë anomali kur bën një ekografi rutinore ose dëgjon zemrën e foshnjës me një pajisje të quajtur Doppler.

Aritmitë fetale janë beninje. Megjithatë, mjeku juaj mund të sugjerojë monitorimin nga afër të foshnjes suaj, sepse disa lloje mund të tregojnë një defekt në zemër shkruan Healthline, transmeton Gazeta Shneta.

Të dëgjoni rrahjet e zemrës së të voglit është e veçantë. Ju mund të vini re se është më i shpejtë se i juaji. Në fakt, një rrahje normale e zemrës së fetusit është diku midis 110 dhe 160 rrahje në minutë.

Kur rrahjet e zemrës së foshnjës janë më të ngadalta ose më të shpejta se kjo mund të tregojë se ka një problem, si një defekt në zemër, që kërkon më shumë monitorim.

Aritmitë e fetusit zbulohen në rreth 2 për qind të shtatzënive. Ju mund të jeni në rrezik më të lartë nëse:

-kanë fenilketonuri;

-keni diabet paraekzistues ose diabet gestacional;

-merrni medikamente ose barna teratogjene;

-infeksione në tremujorin e parë, si rubeola, parvovirus b19 ose cytomegalovirus;

-anomali fetale të zbuluar në një ekografi;

Megjithatë, aritmitë fetale nuk mund të shkaktohen gjithmonë nga një defekt strukturor i zemrës. Në vend të kësaj, ato mund të shkaktohen nga gjëra të tilla si inflamacioni ose çekuilibri i elektroliteve. Ndonjëherë, edhe shkaku mund të jetë edhe i panjohur.

Deri më tani, Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) raportojnë se rreth 1 përqind e foshnjave (40,000) lindin me defekte të lindura të zemrës çdo vit në Shtetet e Bashkuara.

Share With:
Translate »
128 Views