Njihuni me shtetin ku fëmijët nuk e duan teknologjinë

Mesa duket paska një vend, ku jo të gjithë adoleshentët janë të “fiksuar” pas medias së teknologjisë.

Një studim i ri i Medias për fëmijët ka treguar se fëmijët gjerman ende preferojnë të lexojnë libra: 72% e fëmijëve të moshës 4-13 vjeç lexojnë të paktën një herë në javë. Gjithashtu, 37% e tyre në grupmoshat 6-9 kanë një smartphone dhe në moshat 10-13 kjo përqindje është 84%;

68% e tyre përdorin WhatsApp, por më pak se një e treta (29%) janë në Facebook. Në grupmoshat 6-13 vjeç, YouTube ka vetëm 34% të përdoruesëve nga ky vend sipas studimit. /imalbania.com

Share With:
Translate »
978 Views