Pas heqjes të së drejtës së abortit, çfarë do të ndodhë me foshnjat e Teksasit?

Dy ditë pasi Gjykata e Lartë rrëzoi Roe kundër Wade, një grua 27-vjeçare lindi fëmijën e saj të katërt. Gruaja, e cila kërkoi të identifikohej me inicialin e saj të parë, T., kishte ikur nga abuzimi në familje dhe i ishte mohuar e drejta e një aborti. Djali i saj është ndër të parët nga shumë foshnjat që erdhën në jetë pas mohimit të abortit nga ligji i ri.

Një në 10 persona në moshën e riprodhimit në Amerikë jeton në Teksas, i cili së shpejti do të nxjerrë jashtë ligjit pothuajse të gjitha abortet. Teksasi është një nga vendet më të rrezikshme për të pasur një fëmijë, me shkallë të lartë të vdekshmërisë amtare dhe foshnjore.

Udhëheqja konservatore e Teksasit ka shpenzuar dekada duke kufizuar aksesin e abortit ndërsa ka shkurtuar shpenzimet sociale dhe kujdesin shëndetësor të financuar nga publiku.

Tani, edhe disa avokatë kundër abortit thonë se shteti i tyre është mjerisht i papërgatitur për një rritje të mundshme të lindjeve në mesin e grave të varfra.

Disa qendra të shtatzënisë kundër krizës së abortit janë vënë nën vëzhgim për keqinformim të grave që kërkojnë kujdes për abortin.

“Ne duam të kufizojmë abortet,” tha Aubrey Schlackman, themeluesi i Blue Haven Ranch, një organizatë jofitimprurëse e krishterë që ofron strehim dhe ndihma të tjera për familjen e T.

“Por ne personalisht nuk ishim gati të përballonim një fluks dhe e di që shumë nga organizatat e tjera jofitimprurëse me të cilat ne punojmë nuk janë gati për këtë”

Schlackman e shoqëroi T. në një qendër lindjeje për të ofruar mbështetje kur ajo filloi të lindte dhe mbështetësit e “Blue Haven” blenë gjithçka për foshnjën e saj. Organizata jofitimprurëse do të ofrojë ndihmë për të paktën një vit tjetër.

T. ka një mesazh për ligjvënësit e Teksasit: “Ju nuk e dini se çfarë është më e mira për çdo familje. Ju nuk më mbrojtët mua dhe fëmijët e mi. Unë mbroj fëmijët e mi. Vetëm një nënë mund të dijë se çfarë është më e mira për veten dhe familjen e saj. Dhe nëse do t’i detyroni gratë të kenë të gjitha këto foshnje që nuk kanë mundësi për t’i pasur, atëherë ju duhet të ofroni mbështetje për gratë dhe fëmijët e tyre pas lindjes së foshnjave.”

Share With:
Translate »
45 Views