Përfitimet e pabesueshme që fëmija ka nga shalqini

Duke qënë se jemi në stinën e pjekjes së këtij fruti duhet të dini patjetër përfitimet:

Balancon nivelin e ujit në organizëm,  pra arrin të sigurojë një hidratim të mirë;
Është i vlefshëm për shëndetin e zemrës si edhe ul rrezikun e shfaqjes së astmës;
Forcon sistemin imunitar duke qënë se përmban edhe vitaminën C;


Favorizon shëndetin e syve të fëmijës duke qënë se përmban edhe vitaminën A;
Ndihmon në zhvillimin e kockave pasi përmban kalçium dhe magnez;
Përmban grupin e vitaminës B (B kompleks) që ka përfitime të ndryshme, duke përfshirë sistemin nervor, qelizat e kuqe të gjakut, rregullimin e karbohidrateve etj;
Favorizon tretjen duke qënë se përmban shumë fibra

Share With:
Translate »
793 Views