Përkushtuar nënave që janë duke ecur vetëm…

Më lejoni të dërgoj përshëndetjet e mia këtë vit edhe tek nënat që po rritin vetëm një ose më shumë fëmijë. Pra, për të gjitha ju që vendosët të lindni vetëm një fëmijë dhe që shumë u thanë lëreni, mos e bëjë…

11

Për të gjitha ju që keni lindur vetëm në një dhomë të lindjes, për të gjitha ju që keni qenë vetëm në çdo ultratingull, për të gjitha ju që i keni blerë gjërat e fëmijës suaj vetëm dhe vazhdoni të bëni gjithçka vetëm për të…

Për të gjitha ju që natën nuk keni pasur dikë që të lehtësojë mesin tuaj ose të ndanit ankthin tuaj…

Për të gjitha ju që jeni divorcuar dhe keni marrë të gjitha detyrimet e rritjes së fëmijëve për gjithçka…, për të gjitha ju që shpëtuat nga një marrëdhënie abuzive dhe kështu shpëtuat shpirtin tuaj dhe të fëmijëve tuaj…

Për të gjitha ju, që vdekja u mori gjysmën tuaj tjetër dhe ju papritmas mbetët vetëm, por ju vazhduat për fëmijët tuaj…

Për të gjitha ju që jeni në një martesë dhe keni një “familje”, por në thelb jeni përsëri vetëm….

Për të gjitha ju që jeni nënë dhe baba së bashku për çfarëdo arsye…!

Për të gjitha ne, vajza, ju uroj FUQI!

Ne jemi shumë dhe jemi të forta – dhe kjo nuk është klishe, por realitet!

I dua të gjitha mamatë! Të gjitha ju që rritni fëmijët tuaj me dashuri, edhe nëse kemi filozofi dhe “stil prindërimi” të ndryshme.

Veçanërisht dua t’u referohem grave që heqin të gjithë “peshën” e jetës vetëm. Sepse fëmijët rriten me dashuri, por edhe me përpjekje, me sakrifica, me vepra dhe jo me fjalë dhe këtë e dimë të gjithë. Kështu që, ju lutem, më lejoni t’ju dërgojë dashuri dhe dëshira për FUQI për të gjitha këto nëna atje, jashtē, sepse mund t’ju duken si unë superheroes, por edhe ato janë njerëzore. Pak forcë dhe energji, më besoni, që e duan!

*Gjithçka për vajzat e mia! Unë jam nëna e Denisës dhe Ramonës. E dua jetën me uljet dhe ngritjet e saj.

*Faleminderit, edhe nënës time për gjithçka që jam!

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

/Revista Psikologji

Share With:
Translate »
76 Views