Preeklampsia pas lindjes, ja se çfarë duhet të dini

Hipertensioni dhe proteinat e shumta në urinën tuaj janë dy nga gjërat që e karakterizojnë preeklampsinë pas lindjes.

Zakonisht, preeklampsia pas lindjes mund të zhvillohet 48 orë pas lindjes, por mund të jetë e pranishme edhe pas gjashtë muajve shkruan Belly Belly, transmeton Gazeta Shneta.

Preeklampsia pas lindjes mund të shkaktohet nga disa faktorë, të tillë si hipertensioni në shtatzëninë paraprake, historia familjare, mosha e nënës, mbipesha dhe diabeti i tipit 1 apo 2.

Duke marrë parasysh faktorët që mund të dërgojnë në preeklampsinë pas lindjes është mirë që të njoftohemi edhe me simptomat përcjellëse të saj.

Shenja e parë paralajmëruese e preeklampsisë pas lindjes është rritja e presionit të gjakut apo hipertensioni.

Kjo është arsyeja pse profesionistët shëndetësor e monitorojnë presionin e gjakut brenda 48 orëve pas lindjes dhe vazhdimisht deri në 6 javët e para të foshnjës suaj.

Përveç kësaj, shenjat tjera që paralajmërojnë se keni preeklampsi pas lindjes janë: dhimbja e kokës, shtim i papritur në peshë dhe çrregullime vizuale.

Share With:
Translate »
71 Views