Punët e shtëpisë kontribojnë në humbjen e peshës, ja sa kalori shpenzojnë nëna gjatë një dite

Mbase një pjesë e juaja nuk i bëjnë me aq dëshirë punët e shtëpisë, por pas kësaj që do t’iu themi do të ndryshoni mendim. Të bësh punë në ambientin e shtëpisë mund të duket e bezdisshme, por nëse gjatë ditës nuk keni aktivitete të tjera duhet t’i bëni patjetër pasi ndihmojnë në rënien në peshë.

Me një llogaritje të thjeshtë nëse lan shtëpinë për 20 minuta ti do djegësh 150 kalori.

Nëse do i laje rrobat vetë do të humbje 130 kalori në një orë nga lëvizja e shpeshtë.

Nëse lan enët do të humbësh 125 kalori gjatë një ore.

Nëse do gatuaje vetë do të humbje 100 kalori.

Në total gjatë një dite do të humbje 505 kalori vetëm nga punët e shtëpisë. Në këtë mënyrë do t’i thoshit lamtumirë palestrës dhe gjithçka do të ishte e vlefshme edhe për shtëpinë.

Share With:
Translate »
637 Views