Ra në folenë e gjarprinjëve, helmi i tyre i shkon deri në bark vajzës

Një vajzë pesëvjeçare është sulmuar nga gjarprinjtë helmues që gjenden në jugperëndim të Teksasit.

Emily Rose Oehler u kafshua në këmbën e saj të majtë nga një gjarpër me zile teksa ishte duke shëtitur me nënën dhe tre vëllezërit e saj në Longhorn Cavern State Park në Burnet.

Gjarpri që e kafshoi u identifikua si helmues katër metra i gjatë që gjendet me shumicë në atë zonë.

Mjekët i dhanë Emily gati 40 doza anti-helmësh, ndërsa ata përdorën një shënues për të ndjekur ritmin alarmant, në të cilin helmi i gjarprit e udhëhoqi këmbën drejt barkut të saj.

Alicia Oehler, nëna e Emily tha:

Ne jemi një familje që shikon shumë dokumentarë. Kjo e bëri atë skenë edhe më të frikshme, por ne ishim në dijeni se si të vepronim”.

Njerëzit duhet të marrin ndihmë mjekësore brenda 30 minutave pas kafshimit nga gjarpri. Nëse nuk trajtohet, kafshimi mund të shkaktojë dëme të rënda të organeve deri në vdekje brenda dy ose tri ditëve.

Pasi Emily u kafshua, Alicia zbriti në zyrën e parkut për ndihmë. Një ambulancë arriti katër minuta më vonë dhe e çoi Emilin në një spital të afërt në Burnet.

Sapo Emilia arriti në spital, çanta anti-helmesh u derdhën në venat e saj.

Pas afro 40 doza anti-helm, mjekët ishin në gjendje të ndalonin helmin e gjarprit që të kalonin barkun e saj.


Share With:
Translate »
672 Views