Rama publikon foton e rrallë dhe uron të ëmën me vargjet e ndjera

“Dritë e parrëfyer vetëm ti”. Me këto fjalë të poetit Sergei Esenin i drejtohet Luan Rama të ëmës në 70 vjetorin e lindjes. Deputeti i LSI publikon njëherazi edhe këtë foto të rrallë ku e ëma e mban në krahë. “Në krahët e nënës për 51 vjet”, shkruan Rama i LSI.”
GËZUAR 70-VJETORIN E LINDJES NËNË!
Nëna
Frederik Rreshpja
Ka filluar të plaket nëna!Fytyra e saj po mbulohet me rrudha,
Po mbulohet me një pleqëri të bukur,
Që është kjo rrjetë e bukur që hedh koha mbi nënën time.
Dhe duart që më mbanin tani janë rënduar.
Po ska gjë,
Nga shpirti i saj,
Zgjaten duar të tjera që më mbajnë pezull…
Ecën ngadalë nëpër dhomë,
Nganjëherë më pyet për gjërat që po shkruaj,
Por s’më ka pytur kurrë pse s’kam shkruar asgjë për të!
Se nëna e di;
Fjalën e parë në botë ia thashë asaj,

Share With:
Translate »
619 Views