Rikthehet historia e bebes që lindi pa sy për ndërgjegjësim (Video)

Kur 15-vjeçarja Taylor Garrison lindi një vajzë, as doktorët nuk mund të besonin kur e panë atë.
Brielle Garrison u lind pa sy. Kjo gjendje e rrallë shëndetësore është e njohur si ‘anopthalmia’.

Dr. Lee Friedman që e kishte trajtuar këtë rast, kishte thënë se nuk kishte parë diçka të tillë kurrë më parë në jetën e tij.

Kjo gjendje shëndetësore është shumë e rrallë dhe prekë shumë pak foshnje në botë – dhe doktorët nuk e dinë shkakun e saj, por thonë se nuk është gjenetike.

Kjo foshnje ka kohë që kishte lindur pa sy, por historia e saj është rikthyer përsëri në rrjetet sociale, që të rritet ndërgjegjësimi ndaj ‘anopthalmia’-së, për të inkurajuar më shumë hulumtim shkencor dhe studime rreth kësaj sëmundjeje.

Share With:
Translate »
753 Views