“Ruleta e seksit”, çmenduaria e re për adoleshentët

Nëse provoni të kërkoni në internet për ruletën e seksit, do të gjeni një lojë erotike. Por ajo është një lloj tjetër ‘loje’, shumë e rrezikshme, madje edhe vdekjeprurëse. Kjo është një sfidë tjetër sociale që përfshin djem dhe vajza shumë të reja, duke përfshirë edhe të mitur. Ajo konsiston në kryerjen e marrëdhënieve seksuale me partnerë të ndryshëm pa masa paraprake: vajza që mbetet shtatzënë humbet. Një çmenduri që shpesh përfundon me abort dhe që rrezikon shëndetin fizik dhe mendor të atyre që vendosin të pranojnë sfidën.

Ekziston edhe një variant më i rrezikshëm që përfshin pjesëmarrjen e një personi HIV pozitiv, por nuk dihet se cili, në festa të bazuara në alkool dhe seks falas. Pra, edhe meshkujt mund të ‘humbin’ duke u infektuar me HIV. “Por a është një film?” pyet një përdorues në rrjetet sociale, për fat të keq jo, është një tjetër sfidë e çmendur që askush nuk e di se si, arrin të tërheqë të rinjtë pavarësisht pasojave shkatërruese që sjell. Pse e bëjnë? Le të ecim me radhë, duke përshkruar fillimisht sfida të tjera sociale që shqetësojnë adoleshentët.

Videoja tronditëse që ‘feston’ abortin
Duket se ruleta e seksit, e frymëzuar nga ruleta e famshme ruse, ka nisur vite më parë nga një grup miliarderësh të mërzitur të pasur nga Beogradi, apo nga Shtetet e Bashkuara. E vetmja gjë e sigurtë është se ka mbërritur edhe në Itali. Dhe nëse deri para disa vitesh njerëzit luanin rrotullim me shishe për të puthur një djalë apo vajzë, sot disa adoleshentë argëtohen duke sfiduar riprodhimin. Alarme të shumta u ngritën pas rasteve të para të regjistruara në provincat e Brescia, Bergamo, Cremona, Mantua dhe Napoli, ku përfshiheshin edhe vajza të moshës 14 deri në 16 vjeç.

Konturet e kësaj sfide nuk janë shumë të qarta. Duket se të rinjtë bien dakord në biseda apo në rrjetet sociale që të shkojnë në festa të organizuara posaçërisht për të kryer marrëdhënie seksuale të pambrojtura me partnerë të ndryshëm. Miq, të njohur por edhe të panjohur, me fytyrë të mbuluar por edhe pa maskë. Qëllimi është të mos mbeteni shtatzënë. Në fakt sfidën ‘humbin’ ata që tregojnë pozitivisht testin e shtatzënisë në rrjetet sociale. Të gjitha të dokumentuara me video të publikuara më pas në biseda ose në internet. Përfshirë abortin pasi shtatzënia është gjithmonë e padëshiruar.

Ndoshta ashtu si bëri Ashley, e mitura amerikane që së pari donte të ‘festonte’ atë që dukej si abortin e saj të dytë, duke publikuar një video në TikTok me titull “Koha e abortit”, e cila u bë menjëherë virale.

Fatkeqësisht, si ajo, edhe shumë vajza të tjera e kanë filmuar veten në rrjetet sociale në një moment kaq intim dhe delikat të jetës së tyre ose teksa po tregojnë veten duke marrë pilulën e mëngjesit.

  • foto galeri foto galeri

Gjithashtu “ankand seksi” në rrjetet sociale
Është e vështirë të gjesh foto dhe video të ruletës së seksit në rrjetet sociale, për shkak të censurës së platformave. Shumë njerëz mendojnë se janë lajme të rreme, por nuk është kështu. Fenomeni ekziston, prova janë gjetur edhe në Spanjë dhe në Mbretërinë e Bashkuar, shenjë se kjo sfidë po përhapet si flakë. Duke qenë se videot e sfidës nuk mund të publikohen në platformat kryesore sociale, edhe me skena eksplicite seksuale, ato shpërndahen në kanale të tjera. Këto video, në fakt, pothuajse gjithmonë i gjen në grupet e Telegram, Whatsapp apo në faqet për të rritur, sepse kurrë nuk e dini se kush qëndron pas këtyre sfidave. Mjafton të thuhet se në disa portale pornografike më pak të njohura, mes kategorive të ndryshme, është edhe ajo e Ruletës së Seksit.

Por kjo sfidë e çmendur është vetëm kapitulli i fundit në një seri sjelljesh absurde që përfshijnë të rinjtë dhe seksin. Ekziston edhe një tjetër sfidë, e cila konsiston në pushtimin e një vajze mbipeshë, filmimin e momenteve intime, postimin e tyre në internet pa pëlqimin e saj dhe më pas sfidimin e përdoruesve të tjerë social për të postuar foto dhe video të vajzave me peshë më të madhe. Kushdo që mbledh më shumë pikë fiton, të caktuara në bazë të peshës së ‘viktimave’ të pavetëdijshme.

Por ka edhe nga ata që shkojnë aq larg sa nxjerrin në ankand fertilitetin e tyre në rrjetet sociale, duke u treguar gati për të dorëzuar të porsalindurin tek ofertuesi më i lartë. Një lloj barku i marrë me qira ilegalisht. E quajnë “ ankandi i seksit apo i fëmijëve ”, me oferta që arrijnë deri në 16 mijë euro.

Rreziqet e ruletës së seksit
A e dinë vërtet ata që i pranojnë të gjitha këto? Ndoshta jo, përndryshe nuk do ta bënin. Në rastin e Ruletës së Seksit rrezikoni jo vetëm shtatzëni të padëshiruara, por edhe probleme shëndetësore. Le të mendojmë për shembull numrin e madh të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme që ekzistojnë. Përveç sifilizit, gonorresë, klamidias dhe trikomoniazës, të bezdisshme, por të trajtueshme, ka edhe infeksione virale që nuk shërohen dhe që mund të kenë pasoja të rënda me kalimin e kohës, si infertiliteti dhe tumoret. Ashtu si hepatiti B, virusi herpes simplex (HSV), papillomavirusi (HPV) dhe HIV, sëmundje për të cilat të rinjtë dinë shumë pak, mjafton të thuhet se shumë nuk e dinë as se çfarë është SIDA.

Për të mos përmendur rrezikun e nxitjes në internet të të miturve dhe seksit, por edhe pasojat e mundshme mendore që mund të lindin nga një abortim apo nga kryerja e sjelljeve të tilla. Çrregullime emocionale si ankthi dhe depresioni, me një rrezik të shtuar të varësisë ndaj substancave të paligjshme. Çmenduri në të gjitha frontet.

Share With:
Translate »
39 Views