Shtatëvjeçarja me diabet ndalohet nga udhëtimi në shkollë

Një vajzë shtatëvjeçare me diabet është ndaluar nga një udhëtim me shkollë – sepse ajo duhet të humbasë orët për të marrë pjesë në një takim spitalor, thonë prindërit e saj. Olivia Harkins thuhet se u shkatërrua pasi u tha se nuk mund të shkojë në udhëtimin në kinema. Nëna e saj e zemëruar ka akuzuar Blackmoor Park Junior School në Liverpool për diskriminim, duke thënë: “Ata po diskriminojnë fëmijët që janë të sëmurë”. Nxënësit do të kualifikohen për aktivitetin argëtues nëse ndjekin 100% të kohës në West Derby në gjysmën e ardhshme, raporton Liverpool Echo. Por takimet mjekësore janë të domosdoshme – do të thotë Olivia, e cila ka diabet të tipit 1, do të humbasë, sepse ajo duhet ta shohë konsulentin e saj në spitalin, Alder Hey. Drejtori i shkollës Colin Richardson i tha Echo-s se shkolla po punonte me prindërit për të siguruar që fëmijët nuk humbnin mësimet. Olivia u diagnostikua me diabetin e tipit 1 në shkurt. Gjendja do të thotë se pankreasi i saj nuk prodhon asnjë insulinë. Ajo kaloi një javë në spital dhe tani duhet të ketë injeksione insuline tetë herë në ditë. Mamaja e saj, nga West Derby, tha se ende është duke u përshtatur me jetën me gjendjen dhe mban një monitor për të kontrolluar nivelin e sheqerit në gjak.

 

Share With:
Translate »
744 Views