Si të luftojmë lodhjen mendore te fëmijët?

Fëmijët ndihen të lodhur dhe të ezauruar pas disa orësh mësim dhe e humbin përqendrimin. Në këto momente ata priren të kërkojnë diçka të ëmbël duke e nxitur kështu një cikël vicioz. Në këto rrethana, një zgjedhje e mirë është një mollë dhe një kumbull. Të dyja këto fruta së bashku përmbajnë quercitine, një antioksidant që përforcon aftësitë mësimore të fëmijëve. Kujdes: këto fruta i kanë lëndët e dobishme tamam nën lëkurë prandaj përpiquni t’i gjeni të rritura pa pesticide!

Ushqime të tjera që ndihmojnë fëmijët në mësime janë:

  • peshku
  • arrat
  • farat
  • kosi
  • vezët dhe
  • spinaqi!

Share With:
Translate »
714 Views