Si të mbetesh shtatzënë shpejt: 5 hapa për konceptim të lehtë

Tentimi për të mbetur shtatëzënë, disa ndryshime të thjeshta jetësore mund të ndihmojnë për të rritur fertilitetin si çift.

Hapi i parë që duhet të bëni është ta lini duhanin, sepse është e njohur se e zvogëlon fertilitetin tek burrat dhe gratë. Është gjithashtu e rrezikshme për foshnjën tuaj nëse jeni ende duke pirë duhan kur jeni me barrë.

Nëse nuk e keni nisur ende zakonin, ndihmoni njëri-tjetrin që të mos përdorni asnjëherë duhan.

Hapi tjetër: Ushtroni së bashku.

Ushtrimi në një mënyrë të konsiderueshme rrit pjellorinë tuaj. Nëse nuk jeni mësuar të ushtroni, filloni duke ndërtuar më shumë lëvizje në ditën tuaj.

Hapi tjetër është të hani shëndetshëm, ushqimi dhe fertiliteti janë të lidhura ngushtë me njëra-tjetrën.

Hapi i katërt: Pushoni, relaksohuni.

Tentimi për të krijuar mund të jetë stresues. Për fat të keq, stresi shumë i madh mund të ndikojë direkt në fertilitetin tuaj.

Po ashtu shmangni pijet alkoolike dhe jo vetëm.

Share With:
Translate »
853 Views