Si të zgjohet fëmija juaj në kohë për në shkollë?

Disa të vegjël hidhen nga shtrati herët dhe vrapojnë për të zgjuar prindërit e tyre, të tjerët e duan gjumin aq shumë saqë e kanë të vështirë të hapin sytë në mëngjes.

Sigurisht, për çdo familje mëngjesi shënon fillimin e ditës, pavarësisht se si funksionon ora jonë e brendshme. Ne të gjithë e dimë se shefi ynë nuk do të jetë veçanërisht i interesuar nëse preferojmë të zgjohemi në orën 1 pasdite, as mësimi në shkollën e fëmijës nuk do të fillojë në një kohë që na përshtatet.

Pra, nëse vogëlushi juaj e ka të vështirë të zgjohet në mëngjes, mund të provoni këshillat e mëposhtme. Në këtë mënyrë, zgjimi në mëngjes për në shkollë nuk do të kthehet në një betejë dhe paqja juaj familjare do të ruhet.

Krijoni një rutinë të qëndrueshme të gjumit

Fëmijët e shkollës kanë nevojë për 9 deri në 12  orë gjumë , që do të thotë se ju duhet të siguroheni që fëmija të flejë mjaftueshëm. Siç mund ta shihni, një fëmijë që nuk ka pasur kohë për të pushuar ka të ngjarë ta ketë të vështirë të zgjohet në mëngjes. Prandaj zgjidhni një orar të caktuar për gjumë që i përshtatet moshës së fëmijës (p.sh. 9.00 pasdite) dhe sigurohuni që ta vendosni fëmijën në shtrat çdo natë në këtë kohë, edhe gjatë fundjavave. Në të njëjtën kohë, sigurohuni që ta zgjoni fëmijën në të njëjtën kohë çdo ditë. Mund të tingëllojë e tepërt, por në këtë mënyrë fëmija do të ketë një sens programi dhe do të zgjohet më lehtë.

Mos e zgjoni në minutën e fundit

Në vend që ta zgjoni fëmijën në minutën e fundit dhe të “vraponi” për të shkuar në shkollë në kohë, përpiquni të vendosni alarmin pak më herët. Kështu, fëmija do të fillojë ditën e tij me një ritëm të qetë dhe zgjimi në mëngjes do të fillojë të duket më i këndshëm. Sigurisht, një kusht themelor për suksesin e këtij projekti është që fëmija të flejë herët në mbrëmje, në mënyrë që të pushojë në mëngjes.

Përgatitni një mëngjes joshës

Për ta bërë zgjimin në mëngjes më të bukur dhe më të shijshëm, bëni një mëngjes ushqyes dhe të balancuar për të voglin tuaj. Pa harruar lëndët ushqyese që i duhen fëmijës, përpiquni të përfshini në mëngjes ushqimet që i pëlqejnë.

Lëreni dritën e diellit të hyjë në dhomën e tij

Rrezet e diellit në mëngjes do ta zgjojnë fëmijën dhe do të çojnë në më shumë energji në mëngjes dhe cilësi më të mirë të gjumit gjatë natës. Pra hapni grilat dhe tërhiqni perdet sapo ta zgjoni, në mënyrë që ta rinoni atë.

Tregoni butësi

Cila mënyrë më e mirë sesa të zgjosh të voglin tënd ëmbël duke i dhënë një puthje dhe një përqafim të ngrohtë? Përkëdhelni kokën me butësi dhe nëse shihni që ai e kupton, por është ende në gjumë, përpiquni ta zbuloni në mënyrë që ai të zgjohet.

Vendos muzikë

Kënga e tij e preferuar ose një muzikë pak e butë klasike mund të jetë ajo që i nevojitet për të hapur sytë pa ankuar.

Share With:
Translate »
30 Views