Studimet zbulojnë se 75% e grave nuk kanë peshë të shëndetshme gjatë shtatzanisë

Në një studim të fundit u zbulua se 75% e grave nuk kanë një shtim të shëndetshëm në peshë gjatë shtatzanisë. Studimi konsiderohet si studimi më gjithëpërfshirës dhe më i madh, i bërë në rreth 1.3 milion gra shtatzëna.

Pesha jo e shëndetshme gjatë shtatzanisë mund të shkaktojë shumë ndërlikime për nënën dhe foshnjën. Për më tepër, mund të shkaktojë komplikime gjatë lindjes.

Studiuesit gjithashtu zbuluan se gratë që fitojnë shumë peshë gjatë shtatzanisë mund të kenë rreziqe të caktuara shëndetësore pas shtatzanisë dhe fëmijët e tyre kanë më shumë gjasa të jenë mbipeshë.

Sipas studiuesve, pesha duhet të monitorohet në shtatzani dhe grave duhet t’u sigurohet mbështetje për të përmirësuar stilin e jetës.

Profesionistët shëndetësor duhet të inkurajohen dhe trajnohen për të bërë biseda rreth peshës duke prezantuar ndërhyrje relativisht të thjeshta efektive të jetesës për të mbështetur gratë para, gjatë dhe pas shtatzanisë.

Share With:
Translate »121 Views