Sulmet e zemrës në gratë shtatzëna janë çdo herë në rritje

Historikisht, lindja e fëmijës ka qenë një gjë e rrezikshme për gratë. Sidoqoftë, këto ditë ka njëfarë supozimi se me mjekësinë moderne, ne jemi shumë mirë të kujdesur  dhe nëse gjërat bëhen jashtë planit, ka profesionistë të mrekullueshëm mjekësor që ndihmojnë në mbrojtjen e jetës sonë dhe të foshnjave tona të porsalindura, transmeton Gazeta Shneta.

Prej 55 milionë lindjeve, 4471 përfshinte një sulm në zemër në një fazë gjatë shtatëzanisë, lindjes ose periudhës gjashtë javore menjëherë pas lindjes së fëmijës.

Ndërsa këto numra mund të mos duken shumë të larta kur marrin parasysh sa lindje janë përfshirë në studim, shqetësimi për kërkuesit është shkalla në të cilën ato janë rritur gjatë periudhës së zgjedhur.

Gjatë periudhës 2002 – 2014, shkalla e sulmit në zemër tek gratë gjatë shtatzënisë, lindjes së fëmijës dhe periudhës menjëherë pas kësaj, rriti një duzinë prej 25 përqind.

Share With:
Translate »
603 Views