“Të bëjmë detyrat e shtëpisë”, nis zbatimi në 20 shkolla

Kryeministri Edi Rama, i shoqëruar edhe nga ministrja e Arsimit Lindita Nikolla ndoqën nga afër zbatimin  e nismës “Bëjmë detyrat e shtëpisë” në shkollën 9 –vjeçare “Besëlidhja” në Lezhë. Sistemi i ri mësimor ai i tre lëndëve në 6 orë u jep kohë nxënësve që të përgatiten edhe pasdite.

Sipas ministres Nikolla ky projekt që ka nisur të pilotohet në 20 shkolla 9-vjeçare të Tiranës, Elbasanit, Lezhës, Fierit dhe Korçës aftëson fëmijët në përparimin e dijes.

Ministrja Nikolla tha se  në qershor do të shihet progresi dhe arritjet në çdo lëndë, që më pas projekti të shtrihet në të gjitha shkollat e Shqipërisë.

Share With:
Translate »
642 Views