Në një deklaratë të dielën, CEO i organizatës së ndihmës, Melanie Ward, hodhi dyshime mbi pretendimet e Izraelit dhe tha se ajo ishte “thellësisht e shqetësuar nga raportimet jokritike të mediave”. Me ambulanca të paafta për të arritur në spital – veçanërisht ato me aftësitë dhe pajisjet e nevojshme për transferimin e këtyre foshnjave – dhe pa spital me kapacitet për t’i pritur ato, nuk ka asnjë tregues se si kjo mund të bëhet në mënyrë të sigurt.”.

Me ambulancat e paaftë për të arritur në spital – veçanërisht ato me aftësitë dhe pajisjet e nevojshme për transferimin e këtyre foshnjave – dhe pa spital me kapacitet për t’i pritur ato, nuk ka asnjë tregues se si mund të bëhet kjo në mënyrë të sigurt.”.

Ward thotë se “opsioni i vetëm i sigurt” për të shpëtuar të porsalindurit është që Izraeli “të pushojë sulmin dhe rrethimin e tij ndaj Al Shifa, të lejojë karburantin të arrijë në spital dhe të sigurojë që prindërit e mbijetuar të këtyre foshnjave të mund të ribashkohen me ta”.

5b63895d 10fd 4fe8 984c E944e9e3c9bd