John Lennon
Menjëherë pas lindjes së John, prindërit e tij u divorcuan. Nëna e tij gjeti një partner të ri, dhe djali iu dha hallës Mimi dhe burrit të saj. Sipas Lennon, Mimi ishte shumë e rreptë dhe nuk e miratoi interesin e djalit në kitarë. Siç ka treguar John, ajo thoshte gjithmonë, “Kitara është një gjë e mirë, por kjo nuk do të të ndihmojë të fitosh jetesën!”